Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

Warsztaty kulinarne z Kubą Korczakiem w Krzywym Kominie

Chef Korczak wraca do Wrocławia z kolejną serią szalonych kulinarnych spotkań! Najbliższe warsztaty, poświęcone owocom morza, odbędą się już 19 marca w godzinach 16:00-20:00.

W tym roku będziecie Państwo odkrywać smaki i konsystencję najdoskonalszych produktów z całego świata. Specjalnie dla Was nawiązaliśmy współpracę z najlepszymi producentami, hodowcami i dostawcami zapewniającymi jedynie bezkompromisową, najwyższą jakość.

Podczas najbliższych warsztatów na talerzach wylądują skorupiaki i owoce morza, których smak wyniesie Was na wyżyny kulinarnej rozkoszy. Posłuchacie o różnych gatunkach, występowaniu, przechowywaniu oraz metodach obróbki cieplnej czyli przygotowaniu tychże. Zjecie wszystkie produkty w trzech odsłonach – podgotowane w aromatycznym wywarze, zapieczone z dodatkiem masła ziołowego oraz w formie dania. Dla odważnych znajdą się surowe kąski wodnych potworów, które sprawnie zamienimy w carpaccio, ceviche lub sashimi.

W menu:

PRZYSTAWKI ZIMNE:
Ceviche z krewetek królewskich + salsa z mango i chilli + okruchy w palonym maśle
Carpaccio z ośmiornicy + pesto z rukoli + migdały + grzanka z masłem rakowym

PRZYSTAWKA CIEPŁA:
Delikatne czerwone tajskie curry z langustynkami + makaron ryżowy + bambus

ZUPA:
Aromatyczna zupa z owoców morza + pierożki won ton z krabami i kalmarami

DANIE GŁÓWNE:
Domowy makaron + homary zapiekane z masłem ziołowym + oliwa z truflami

DESER:
Shortbread + sorbet malinowy + mascarpone aromatyzowane cukrem pudrem rozmarynowym

Chętnych do odbycia kulinarnej podróży w głąb mórz zapraszamy do zapisów: http://www.krzywykomin.pl/wydarzenia/food-design-warsztaty-z-kuba-korczakiem/

Cena wejściówki to 180 zł, liczba uczestników jest ograniczona.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *