Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

STRUDEL Z JABŁKAMI

Pół kilo obranych jabłek pokrajać na cienkie plasterki, zmieszać z 5 dkg. rodzynków i okładać cienko na przygotowane ciasto strudlowe.

Gdy jabłka ułożone, posypać je grubo cukrem, sproszkowaną waniiją lub cynamonem i tartą bułeczką.

Następnie skropić roztopionem masłem, zwinąć i wstawić do pieca.

W ten sam sposób można przygotować strudel z innemi owocami jak np. wiśniami, czereśniami, śliwkami. Owoce te należy oczyścić z pestek i przekroić na połówki.

Strudel z jabłkami – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *