Teraz czytane
POLĘDWICA WIEPRZOWA

POLĘDWICA WIEPRZOWA

1 kg. wieprzowej polędwicy osolić, pozostawić na pół godziny, poczem wrzucić na gorący smalec i wstawić do pieca.

Gdy się obrumieni posypać kminkiem, ukrajać plasterki z 1 cebuli i polewając wodą piec na wolnym ogniu.

Po godzinie, gdy krucha polędwicę wyjąć, pokrajać na plastry, ułożyć na półmisku i polać sosem, w którym się piekła.

Należy uważać żeby nie była zbytnio wysuszona.

Zobacz również
Jak stworzyć niesamowity tort leśny mech? 11

Do polędwicy wieprzowej można podawać kapustę, czerwoną kapustę lub buraczki.

Polędwica wieprzowa – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry