Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

POLĘDWICA PO ANGIELSKU

1 1/2 kg. polędwicy obrać z tłuszczu i żyłek, natrzeć solą i polać sokiem z cytryny na 20 minut przed pieczeniem.

Następnie włożyć ją na gorące masło i obsmażyć z obu stron na ostrym ogniu.

Kiedy się obramieni wstawić ją na 20—30 minut do gorą­cego pieca. W czasie pieczenia polewać ją masłem, żeby się nie wysuszyła.

Po upieczeniu pokroić ją na półmisku w cienkie plastry i polać masłem, w którem się piekła. Przybrać ją smażonemi katofelkami i zielonym groszkiem.

Polędwica po angielsku – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *