Teraz czytane
POLĘDWICA PO ANGIELSKU

POLĘDWICA PO ANGIELSKU

1 1/2 kg. polędwicy obrać z tłuszczu i żyłek, natrzeć solą i polać sokiem z cytryny na 20 minut przed pieczeniem.

Następnie włożyć ją na gorące masło i obsmażyć z obu stron na ostrym ogniu.

Kiedy się obramieni wstawić ją na 20—30 minut do gorą­cego pieca. W czasie pieczenia polewać ją masłem, żeby się nie wysuszyła.

Po upieczeniu pokroić ją na półmisku w cienkie plastry i polać masłem, w którem się piekła. Przybrać ją smażonemi katofelkami i zielonym groszkiem.

Zobacz również

Polędwica po angielsku – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry