Teraz czytane
PAPRYKARZ CIELĘCY

PAPRYKARZ CIELĘCY

1 kg. cielęciny pokrajać na niewielkie kawałki, posolić, otoczyć, w mące i obsmażyć na ostrym ogniu, aby tylko na wierzchu były usmażone, a wewnątrz surowe.

Oddzielnie cebulę pokrajaną w plastry przesmażyć w rondlu z 2 łyżkami masła, włożyć na to obrumienione zrazy, dodać 1 łyżeczkę papryki węgierskiej i 3 łyżki konserw pomidorowych.

Dusić to wszystko pod pokrywką 15 minut, wyłożyć na półmisek i podawać z kładzionemi kluseczkami, knedelkami kartoflanymi lub makaronem.

Zobacz również
Jak stworzyć niesamowity tort leśny mech? 11

Paprykarz cielęcy – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry