Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

PAPRYKARZ CIELĘCY

1 kg. cielęciny pokrajać na niewielkie kawałki, posolić, otoczyć, w mące i obsmażyć na ostrym ogniu, aby tylko na wierzchu były usmażone, a wewnątrz surowe.

Oddzielnie cebulę pokrajaną w plastry przesmażyć w rondlu z 2 łyżkami masła, włożyć na to obrumienione zrazy, dodać 1 łyżeczkę papryki węgierskiej i 3 łyżki konserw pomidorowych.

Dusić to wszystko pod pokrywką 15 minut, wyłożyć na półmisek i podawać z kładzionemi kluseczkami, knedelkami kartoflanymi lub makaronem.

Paprykarz cielęcy – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *