Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

KRUCHE CIASTKA Z MALINAMI

3 łyżki masła utrzeć na piankę z łyżką mączki cukrowej.

Następnie dodać skórki cytrynowej, pół łyżki kwaśnej śmietany i mąki w miarę potrzeby, tak by ciasto było wolne.

Gdy dobrze wyrobione, nakładać do foremek i piec. Po upieczeniu wyrzucić ciastka z foremek, nakładać w nie świeżych malin.

Ubić na krem słodką śmietankę i przebrać kremem maliny. Zamiast malin można do kruchych babeczek nałożyć świeżych poziomek, truskawek, albo też konfitur.

Kruche ciastka z malinami – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *