Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

KOTLETY BARANIE SIEKANE

Sposób I.

1 kg. baraniny (dyszek lub łopatka) przepuścić przez maszynkę, uprzednio dokładnie obrawszy z żył, posolić, popieprzyć, dodać 2 żółtka, 2 bułki namoczone poprzednio w mleku i przepuszczone przez maszynkę, 1 ząbek roztartego czosnku, 1 łyżkę masła przesmażonego z cebulką i pianę ubitą z 2 białek.

Wszystko to dobrze wyrobić na jednolite ciasto, uformować podłużne kotlety, otoczyć je w tartej bułce i wrzucić na patelnię na rozpalone masło.

Smażyć najwyżej 15 minut.

Podaje się do nich sos pomidorowy.

Kotlety baranie siekane – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *