Teraz czytane
Kasza na zdrowie w Akademii Smaku

Kasza na zdrowie w Akademii Smaku

Kasza na zdrowie w Akademii Smaku 11
Za nami kolejna odsłona Akademii Smaku Bosch tym razem pod hasłem „Kasza na zdrowie”: video warsztaty, praktyczne kulinarne porady, oryginalne przepisy, konkurs zakończony spotkaniem w Centrum Domowych Inspiracji. Wszystko to pod kulinarną pieczą ekspertów Akademii Smaku – Tomasza Jakubiaka, Tomasza Lacha z Zajadam.pl i Piotra Ogińskiego z Kocham Gotować.

Kasza na zdrowie

Adepci Akademii Smaku mogli poznać inspirujące przepisy ekspertów Akademii na dania z kaszy, a także podzielić się własnymi, zgłaszając je do kulinarnego konkursu. Dwudziestu zwycięzców wzięło udział w ekskluzywnych warsztatach w Centrum Domowych Inspiracji, gdzie pod okiem Kolegium Redakcyjnego wspólnie gotowali, czerpiąc inspiracje od najlepszych. Na warsztacie m.in. kaszi polskie sushi, pierogi z kaszą gryczaną, gołąbki z kaszą gryczaną, boczkiem i suszonymi pomidorami, pulpety z kaszą jaglaną i marchewką w sosie kokosowym, jagodowo-rozmarynowa kasza jaglana zapiekana pod kruszonką, sypana szarlotka na ciepło z lodami i sosem czekoladowym czy pikantna sałatka z kaszą gryczaną.

AkademiaSmaku-3

AkademiaSmaku-4
Wszyscy uczestnicy zgodnie potwierdzili, że wydarzenia takie jak to, są dla nich niezwykłą inspiracją. Podczas kilku godzin, zwycięzcy konkursu mogą nie tylko czerpać wiedzę od innych, ale również się nią dzielić z pozostałymi gośćmi. To właśnie m.in. dzięki temu, projekt Akademii Smaku Bosch jest tak pozytywnie odbierany.

Akademia Smaku w pigułce

Akademia Smaku to wielokanałowy projekt kulinarny, w skład którego wchodzą: serial kulinarny, emitowany w TVP2, video warsztaty, serwis www.akademiasmaku.pl, kulinarne spotkania w Centrum Domowych Inspiracji, e-booki stanowiące kompendium wiedzy na temat kuchni.

AkademiaSmaku-8

Zobacz również
Jak stworzyć niesamowity tort leśny mech? 14

Projekt kierowany jest do miłośników kuchni, którzy tworzą swoistą kulinarną społeczność, dzieląc się swoimi przepisami i kulinarnymi poradami, a także zdobywając tajniki kuchni od ekspertów – Tomasza Jakubiaka, Tomasza Lacha oraz Piotra Ogińskiego. W projekt zaangażowana jest również Katarzyna Glinka, znana aktorka teatralna i telewizyjna.
Wystartowała kolejna odsłona Akademii – tym razem tematem przewodnim miesiąca są jajka.
Więcej na www.akademiasmaku.pl.

Partnerami projektu jest Mlekovita oraz Kropla Beskidu.

Za pomysł, opracowanie strategii projektu, jego nadzór kreatywny oraz kompleksową obsługę odpowiada agencja INSIGNIA. Za opracowanie scenariuszy i produkcję serialu telewizyjnego odpowiada OMD i TVP.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry