Teraz czytane
KAPUSTA CZERWONA

KAPUSTA CZERWONA

Uszatkowaną w wąskie paseczki główkę czerwonej kapusty wrzucić na kipiącą wodę i gotować 2—3 min.

Następnie odcedzić ją i pozostawić, by dobrze z wody ociekła.

Tymczasem zasmażyć 3 łyżki masła lub 8 dk. drobno pokrojonej słoninki z łyżką mąki, wsypać na nią kapustę, dodać soli, łyżeczkę cukru, sok z 1 cytryny, 2 goździki i dusić pod przykryciem, mieszając, by się nie przypaliła.

Pod koniec, po godzinie duszenia można do niej wlać kieliszek czerwonego wina dla smaku.

Zobacz również
Jak stworzyć niesamowity tort leśny mech? 11

Kapusta czerwona – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry