Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

FARSZ DO NADZIANIA GĘSI

Udusić z 2 łyżkami masła kilka pieczarek, 1 posiekaną cebulę oraz żołądek i serce z gęsi.

Gdy jest miękkie pokrajać podróbki i pieczarki na cienkie listeczki.

Namoczyć w mleku 2 bułki, poczem wycisnąć je z mleka, przepuścić przez maszynkę. Rozetrzeć je z łyżką masła, dodać cebulkę wysmażoną z podróbkami, drobno usiekaną surową gęsią wątróbkę, 2 żółtka, soli, pieprzu, pod koniec pokrajane pieczarki i podróbki oraz pianę z 2 białek.

Farsz do nadziania gęsi – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *