Teraz czytane
Dyniowe desery, które pokochasz

Dyniowe desery, które pokochasz

Burak, cukinia czy marchewka to warzywa, które świetnie komponują się ze słodkościami. Jesienią dołącza do nich dynia, która sprawdza się świetnie w niemal każdej postaci, od nadzienia tarty, przez bazę sernika po pyszne lody. Dyniowe desery świetnie komponują się z przyprawami korzennymi, więc będą świetnym preludium do nadchodzących świąt.

Dyniowe serniczki.

W tym deserze znajdziecie wszystko, co najlpeze – dyniową słodkość, chrupkość orzechów, i aksamitna, bitą smietanę, a słony karmel będzie kropką nad i. Dyniowe puree stanowi dodatek do serowej bazy ciasta. Po przepis zapraszamy tu.

dyniowe serniczki

Creme brulee z dyni

Francuski przysmak urzeka kremowością, słodyczą i karmelową szybką, W jesienno-zimowym wydaniu do śmietanowo-jajecznej masy trafia puree z dyni, brązowy cukier i przyprawy korzenne. Głodni? Przepis znajduje się tu!

dyniowe creme brule

Ciasteczka z dynią i czekoladą

Kruche, miękkie i cudownie czekoladowe z dyniowa nutką – czy tym ciasteczkom można się oprzeć? O ich jesiennym charakterze dodatkowo przypomina gałka muszkatołowa i goździki. Tu dowiecie się, jak je zrobić.

ciasteczka dyniowe

Dyniowa rolada z kremem

jak sprawić, żeby biszkopt w tym przymaku był intensywnie żółty? Dobre jaja to jeden pomysł, innym jest dodatek dyni. Śmietanowe nadzienie podkręcił dodatek wanilii. Po przepis zapraszamy tutaj.

rolada dyniowa

Zobacz również
żeberka

Lody dyniowo-karmelowe

O lodach warto pamiętać o każdej porze roku. Do ich przygotowania wystarczy Ci puree z dyni, tłusta śmietanka, mleko skondensowane, ekstrakt z wanilii i sos karmelowy. Palce lizać! Przepis znajduje się tu.

lody dyniowo-karmelowe

Tarta z dynią i nutellą

Ciasteczkowy spód, baza z dyni i krtemowego serka, ganache z nutelli, a górze – bezowa czapa. Lepsze połączenie trudno sobie wyobrazić. Po przepis zapraszamy tutaj.

tarta z dynią i nutellą

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry