Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

CYNADERKI BARANIE

1 kg. tłustych cynaderek, nie obierać z tłuszczu, pokrajać w cienkie plasterki, włożyć do rondla, zalać 1 łyżką wody, aby się tłuszcz prędko mógł roztopić, dodać 2 sparzone i pokrajane w plastry cebule i dusić pod pokrywką, a gdy już sos się rozpuści, posolić, popieprzyć, dodać kieliszek wina lub sok z cytryny, 1/2 szklanki mocnego rosołu i dalej dusić pod pokrywką do miękkości.

Na 15 minut przed obiadem posypać cynaderki 1/2 łyżką mąki, i zasmażyć, żeby sos był gęsty.

Cynaderki baranie – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *