Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

BEFSZTYK ZWYCZAJNY

Na befsztyki zwyczajne można brać polędwicę, lecz dobre są również, a znacznie tańsze befsztyki z pierwszej krzyżowej.

3/4 kg. mięsa oczyścić z żyłek, pokrajać w grube plastry, posolić, popieprzyć i rzucić na patelnię na gorące masło.

Kiedy przekłada się befsztyki na drugą stronę, wrzucić na patelnię pokrajaną w plasterki 1 dużą cebulę i smażyć około 10 minut.

Na półmisku polać befsztyki masłem, na którem się smażyły, przybrać usmażoną cebulką i tłuczonemi lub smażonemi kartoflami.

Befsztyk zwyczajny – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *